Aanvragen van verlof

Leer hoe je vakantie, bijzonder verlof of andere afwezigheid aanvraagt.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen wij uit hoe je verlof, zoals vakantie, partner verlof of bijzonder verlof, aanvraagt via de website en mobiele app.

Verlof aanvragen via de website

Binnen Workodo is het mogelijk om verlof aan te vragen. Dit geldt niet alleen voor vakantie, maar ook andere verlof soorten zoals ouderschapsverlof of zorgverlof.

Onafhankelijk van het type verlof dat je wilt aanvragen, je doorloopt altijd dezelfde stappen:

de stappen die je moet doorlopen voor het aanvragen van verlof.
  1. Ga naar het dashboard

2. Klik op het potloodje naast afwezigheid. Je komt in het afwezigheidsoverzicht.

3. Klik rechts bovenin op + Nieuwe afwezigheidsaanvraag. Er opent zich een pop up venster.

4. Kies het soort verlof wat je wilt aanvraag.

5. Voer de periode op. Is het voor één dag? Dan is de start- en einddatum hetzelfde.

6. Kies de periode die je wilt opnemen. Afhankelijk van het gekozen verlofsoort kan dit dagen of uren zijn.

7. Geef eventueel een omschrijving in. Dit kan helpen bij de verlofaanvraag.

8. Klik op aanvragen.

Je verlof is aangevraagd. Je manager gaat nu je verlof in behandeling nemen en kan het daarbij goed- of afkeuren. Aan de status kan jij zien wat de status is van jouw aanvraag. Zodra je verlof is goedgekeurd, wordt deze in mindering gebracht op je verlofurenteller.

Verlof aanvragen via de mobiele app

Het is ook mogelijk je verlof aan te vragen via de mobiele app. Heb je de mobiele app nog niet? Download hier de iPhone app of Android app.

Open de mobiele app en ga naar mijn afwezigheid op je dashboard. Klik op mijn afwezigheid.

Klik rechts bovenin op het plusje +.

In het afwezigheidscherm kies je vervolgens je soort afwezigheid, de duur en de periode. Wanneer je op toevoegen klikt, wordt de verlof aangeboden ter goedkeuring.

Een scherm waarin weergegeven wordt hoe je verlof en andere afwezigheid aanvraagt in de mobiele app.