Alle collectiesPrikklok
Hoe start je de Workodo prikklok?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen wij uit hoe de digitale prikklok geactiveerd wordt en hoe de prikklok werkt.

Activeren

Om de prikklok te activeren, moet je naar het tabblad prikklok onder urenregistratie. Klik op Open prikklok om de prikklok te openen.

Inrichten

Voor elke locatie kan je een digitale prikklok aanmaken. Zodra je op de link hebt geklikt, krijg je de mogelijkheid de locatie van de prikklok in te stellen. Kies de juiste locatie en klik op Ga verder. Je prikklok is ingesteld.

Een weergave van de digitale prikklok waar je de locatie kiest.

Inklokken

Na het instellen van de locatie zie je alle mensen die gekoppeld zijn aan deze locatie. Om in te klokken, klik je op jouw naam.

• Is het je eerste keer inklokken met de prikklok? Dan stel je eenmalig je pincode in en klok je daarmee direct in.

• Heb je al vaker ingeklokt? Voer dan je pincode in om in te klokken.

Zodra je bent ingeklokt, verschijnt er een groen bolletje achter de naam van degene die is ingeklokt. Iemand met een rood bolletje, is niet ingeklokt.

een weergave van de medewerkers die zijn ingeklokt en wie niet.

Pauze registreren

Gedurende de shift kan het zijn dat men pauze moet registreren. Pauze registreer je door:

• op je naam te klikken;

• je persoonlijke pincode in te voeren;

• te kiezen voor pauze starten.

Op het moment dat een pauze is gestart, verschijnt er een koffie kopje naast het groene bolletje.

De weergave hoe het er uitziet als je pauze hebt in de prikklok.

Om je pauze vervolgens te beëindigen en je shift weer te starten, doorloop je weer dezelfde stappen:

• je klikt op je naam;

• je voert je persoonlijke pincode in;

• je kiest einde pauze.

Je dienst gaat weer verder.

Uitklokken

Wanneer je dienst ten einde is, wil je ook je uren registratie beëindigen. Dit doe je door uit te klokken. Om uit te klokken, doorloop je de volgende stappen:

• je klikt op je naam;

• je voert je persoonlijke pincode in;

• je kiest uitklokken.

De dienst is beëindigd en de urenstaat is aangemaakt.

Actuele aanwezigheid

Op de prikklok is het mogelijk om te zien wie er is ingeklokt en wie niet aan de gekleurde bolletjes. Nu kan het zo zijn dat jij niet in de buurt bent van de prikklok, maar toch actuele aanwezigheid wilt inzien. Zodra iemand een uren registratie start, wordt een urenstaat aangemaakt bij urenstaten.

Je herkent dat de urenstaat nog bezig is aan de gestippelde kader en het ontbreken van de eindtijd. De registratie van Magdalena is in dit geval afgerond, die van Mo is nog bezig.

Een weergave van de urenstaat van Workodo. Je ziet het verschil tussen een urenregistratie die nog bezig is en eentje die is afgerond.

Pincode herstellen

Je pincode vergeten overkomt iedereen wel eens. Als admin is het mogelijk een pincode in te stellen, in te zien of te wijzigen.

Vergeet iemand uit je team zijn pincode, dan doorloop je de volgende stappen:

• ga naar HRM;

• zoek de betreffende medewerker op;

• open het medewerker dashboard;

• ga naar basis, hier vind je de pincode.

• voer de nieuwe pincode op of deel de gekozen pincode met je medewerker.