Alle collectiesAdmin: Snel op weg
Urenregistratie in Workodo
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen wij de verschillende manieren van tijd registreren met Workodo uit.

In Workodo is het mogelijk gebruik te maken van urenregistratie. Door uren te registreren met Workodo zie je eenvoudig en snel de gewerkte uren van je medewerkers. Deze kan je vervolgens gebruiken voor je inzicht in personeelskosten en verloning.

Bij Workodo is het mogelijk per locatie aan te geven hoe uren geregistreerd kunnen worden. Het is mogelijk manieren te combineren. Bij de locatie-instellingen geef je dit in.

Urenregistratie met de website

Om uren te registreren met de website, moet je inloggen op je Workodo account via de website. Je logt in met jouw email en gekozen wachtwoord. Je komt vervolgens binnen op het dashboard.

Op het dashboard vind je links bovenin de mogelijkheid tot inklokken.

Een weergave hoe je pauze kan registereren of kan uitklokken via de webbrowser van Workodo.

• Ben je aan een dienst gekoppeld? Dan staat er start dienst.

• Ben je niet aan een dienst gekoppeld? Klik dan op inklokken en kies de positie die je gaat vervullen.

Je urenregistratie wordt gestart. Tijdens je dienst is het mogelijk om pauze te registeren of je dienst te beëindigen.

Het dashboard waar je kan inklokken en uitklokken.

• Heb je pauze en moet je jouw pauze registreren? Kies dan start pauze. Is je pauze ten einde? Kies dan einde pauze om je urenregistratie weer te starten.

• Is je dienst ten einde? Kies dan uitklokken.

Je urenregistratie is afgerond.

Urenregistratie met de prikklok

Om uren te registeren via de prikklok, moet er gebruik gemaakt worden van de digitale prikklok van Workodo.

Om je eigen urenregistratie te starten, dien je in te klokken met je persoonlijke pincode. Klok je voor de eerste keer in? Dan maak je jouw eigen pincode aan.

Een weergave van de prikklok van Workodo.

• Klik op jouw naam om in te klokken.

• Voer jouw pincode in.

• Sta je op een dienst ingepland? Kies dan inklokken. Er verschijnt een groen bolletje achter je naam.

• Sta je niet op een dienst ingepland? Kies dan de dienst die je gaat doen en kies inklokken.

• Heb je pauze? Kies dan je naam uit de lijst en voer je pincode op. Kies start pauze. Achter je naam verschijnt een koffie-teken. Is je pauze ten einde? Kies dan weer je naam, voer je pincode in en kies einde pauze.

• Is je dienst ten einde? Kies dan jouw naam uit de lijst en voer je pincode in. Kies uitklokken om je urenregistratie te beëindigen. Er verschijnt een rood bolletje achter je naam.

Je urenregistratie is afgerond.

Urenregistratie met de mobiele app

Om uren te registreren met de mobiele app, heb je de app van Workodo nodig. Deze download je eenvoudig vanuit de Appstore of Playstore. Na het downloaden kan je inloggen met jouw gegevens. Gebruik hiervoor jouw emailadres en het daarbij gekozen wachtwoord.

Als je bent ingelogd, kom je binnen op het dashboard. Hier zie je de mogelijkheid tot inklokken.

Een weergave van het inklokken via de mobiele app van Workodo.

• Sta je op een dienst ingepland? Door de dienst te starten klok je in.

• Ben je niet een dienst ingepland? Kies dan inklokken en kies de dienst die je gaat starten.

• Heb je pauze tijdens je dienst? Kies dan start pauze om je pauze registratie te starten. Is je pauze ten einde? Kies dan einde pauze.

• Is je dienst ten einde? Kies dan uitklokken om je urenregistratie te beëindigen.

Je urenregistatie is afgerond.