Alle collectiesHRM
Bulksaldo-mutaties
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen wij je uit hoe je een bulksaldo-mutatie uitvoert.

Het verwerken en toewijzen van vakantieuren, overuren en andere soorten saldi is vaak een flink karwei. Bij Workodo hebben wij geprobeerd dit makkelijker te maken doormiddel van een bulkmutatie.

Toevoegen van saldo

Het toevoegen van een saldo aan een grote groep werkt als volgt:

1. Ga naar HRM;

2. Kies saldo's;

3. Selecteer de medewerkers waar je het saldo aan wilt toevoegen;

4. Klik op acties;

5. Kies bulk saldo mutatie;

6. Selecteer het afwezigheidstype;

7. Kies per wanneer ze moeten worden toegevoegd (voor bijvoorbeeld verlofuren per jaar doe je 1-1-2024);

8. Geef het aantal uren in dat moet worden toegevoegd;

9. Geef optioneel een begeleidende tekst in;

10. Klik op opslaan.

Je hebt in bulk een afwezigheidsaldo toegevoegd.

Plusmin-uren verwerken

Overuren, ook wel plusmin-uren genoemd, hebben vaak een unieke verwerking. Zo kan je ze uitbetalen per medewerker of ze toewijzen als extra verlofuren. Beide verwerkingen zijn mogelijk.

Plusmin-uren uitbetalen

Doorloop daarvoor de volgende stappen:

1. Ga naar HRM;

2. Ga naar saldo's;

3. Selecteer de medewerkers waar je het saldo wilt verwerken;

4. Kies verwerk plusmin-uren;

5. Kies resetten naar 0.

6. Klik op verwerken. Het saldo wordt naar 0 gezet.

Je hebt de plusmin-uren verwerkt.

Plusmin-uren omzetten naar vakantieuren

Doorloop daarvoor de volgende stappen:

1. Ga naar HRM;

2. Ga naar saldo's;

3. Selecteer de medewerkers waar je het saldo wilt verwerken;

4. Kies verwerk plusmin-uren;

5. Kies omzetten naar verlof.

6. Kies het gewenste verlofsoort.

7. Klik op verwerken.

Het plusmin-uren saldo wordt op 0 gezet. De uren worden toegeschreven aan het gewenste afwezigheidspotje.