Alle collectiesPlanning
Hoe publiceer ik een dienst?

Leer hoe je jouw gemaakte personeelsplanning deelt met je medewerkers.

Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen wij uit hoe je een dienst publiceert en waarom je een dienst moet publiceren.

Wat is publiceren?

Om te beginnen met publiceren, is het belangrijk dat het duidelijk is wat wij bedoelen met publiceren. Het publiceren van een dienst houdt in dat je de dienst definitief maakt en inzichtelijk voor de medewerkers. Goed om te weten dat een gepubliceerde dienst altijd te bewerken is.

De medewerkers zullen na het publiceren de dienst zien in hun eigen rooster.

Hoe publiceer ik een dienst?

Nu je de diensten hebt aangemaakt, is het tijd om ze te finaliseren. Dat doe je door diensten te publiceren. Om een dienst te publiceren werk je vanuit de planning. Klik rechts bovenaan op publiceren. Je ziet wellicht een cijfer achter het woord publiceren, dat is het aantal ongepubliceerde diensten.

een groene knop om een personeelsplanning te publiceren

Ongepubliceerde diensten herken je in je planningsoverzicht aan de stippelrand om de dienst heen. Wanneer je een dienst publiceert, wordt de lijn solide.

Als je op publiceren klikt, opent zich een nieuw venster. Doorloop de volgende stappen om een dienst te publiceren:

1. Geef aan welke diensten je wilt publiceren. Je hoeft niet alle diensten tegelijkertijd te publiceren.

een screenshot van het eerste publiceren scherm.

2. Ga naar volgende.

een screenshot van de tweede stap in het publiceren van een personeelsrooster.

3. Geef aan welke periode je wilt publiceren.

4. Geef aan wat je wilt publiceren. Dit kunnen alleen wijzigingen zijn of wijzigingen en nieuwe diensten. Heb je zowel wijzigingen als diensten, maar wil je alleen over de diensten informeren? Publiceer dan eerst de wijziging zonder melding. Publiceer daarna de diensten.

5. Geef aan hoe je medewerkers wilt informeren. Kies je voor informering per email incl. bevestiging dan dient een medewerker een dienst te accepteren.

6. Geef eventueel een begeleidend schrijven in.

7. Klik op publiceren.

Je hebt je diensten gepubliceerd. De medewerkers zien nu hun diensten terug in het rooster.