Alle collectiesPlanning
Open diensten delen
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel leggen wij je uit hoe je eenvoudig open diensten deelt met je team.

Een open dienst is een dienst die nog niet aan een specifieke medewerker is toegewezen. Dit betekent dat het nog onduidelijk is wie deze dienst zal vervullen. Jij kunt deze dienst vullen of medewerkers zelf de verantwoordelijkheid geven om deze dienst te claimen en zo de open plek invullen.

Hoe werkt dat?

Open dienst aanmaken

Een open dienst maak je op bijna dezelfde manier aan als een reguliere dienst.

1. Ga naar Planning

2. Klik op het vakje "open dienst". Er opent zich een pop up scherm.

3. Selecteer positie, werktijden en eventueel andere variabelen.

1. Ga jij de dienst later vullen? Kllik dan op 'Toevoegen'. De dienst is aangemaakt. Deze dienst kan je niet publiceren en behoudt een gestippeld lijntje.

4. Laat je de medewerkers zelf hun dienst claimen> Klik onder het medewerker vakje op 'kies geschikte medewerkers'.

5. Kies welke medewerkers de dienst kunnen claimen. Dit kan medewerker specifiek of je voegt alle medewerkers toe. Klik op 'Kies' op de geschikte medewerkers te koppelen.

6. Heb je de dienst volledig aangemaakt? Dan klik op je op toevoegen.

7. Wil je de dienst vervolgens publiceren zodat deze geclaimd kan worden? Klik dan rechts bovenin op publiceren en deel de dienst. De medewerkers kunnen nu de dienst gaan claimen.

1

2

3

Open dienst, niet te claimen.

Open dienst, te claimen niet gepubliceerd.

Open dienst, te claimen en gepubliceerd. Niet geclaimd.

1. Een open dienst die niet geclaimd kan worden, herken je aan de stippel lijn.

2. Een open dienst die geclaimd kan worden, maar nog niet gepubliceerd is herken je aan het stippellijntje en het publiceren teken.

3. Een open dienst die gepubliceerd is, maar nog niet geclaimd herken je aan het vragen.

Is een open dienst geclaimd, dan zal die bij de medewerker op het planbord staan.

Open dienst bewerken

Wil je een open dienst bewerken?

1. Klik op de dienst die je wilt bewerken.

2. Wijzig de gewenste gegevens.

3. Klik op toevoegen. De dienst is gewijzigd.

Open dienst claimen

Een medewerker kan een open dienst op meerdere manieren claimen.

Open dienst claimen mobiel

1. Open de mobiele app

2. Ga naar 'Open diensten'.

3. Klik op de dienst die je wilt vervullen.

4. Kies 'claimen'.

Je hebt de dienst geclaimd.

Open dienst claimen webbrowser

1. Ga naar Workodo op je computer

2. Klik op de open dienst met een vraagteken.

3. Klik op 'claim' in het pop up venster.

Je hebt de dienst geclaimd.