Alle collectiesHRM
Payroll overzicht
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel lees je meer over het gebruik van het payroll overzicht.

Het payroll overzicht in Workodo geeft je een compleet inzicht in de gewerkte uren, afwezigheid en andere belangrijke gegevens die je nodig hebt voor de salarisverwerking. Naast de standaardgegevens zoals gewerkte uren en verlof, biedt het systeem ook inzicht in plus-/min-uren en de kosten op basis van het tarief van de medewerker. In dit artikel leggen we uit welke informatie je kunt terugvinden in het payroll overzicht en hoe je dit kunt exporteren naar verschillende formaten voor verdere verwerking.

Wat zie je in het payroll overzicht?

In het payroll overzicht worden de volgende gegevens weergegeven voor iedere medewerker:

• Gewerkte dagen: Het aantal dagen waarop de medewerker actief is geweest binnen de gekozen periode.

• Gewerkte uren: Het totale aantal uren dat de medewerker heeft gewerkt.

• Aantal contracturen: Het aantal uren dat is afgesproken in het contract van de medewerker.

• Plus-/min-uren: Het verschil tussen de contracturen en de daadwerkelijk gewerkte uren. Dit laat zien of een medewerker te veel of te weinig uren heeft gewerkt.

• Kosten: De totale loonkosten voor de medewerker, berekend op basis van het tarief van de medewerker en de gewerkte uren.

• Payroll nummer: Het unieke payroll nummer dat is gekoppeld aan de medewerker voor administratieve doeleinden.

• Ziekte: Eventuele ziekte-uren die zijn geregistreerd.

• Verlof: Aantal uren waarop de medewerker verlof heeft opgenomen.

• Andere afwezigheidstypes: Dit omvat andere vormen van afwezigheid zoals bijvoorbeeld ouderschapsverlof of onbetaald verlof.

Deze informatie biedt een volledig overzicht van de prestaties van de medewerker en helpt je bij het nauwkeurig verwerken van de payroll.

Periode selecteren

Je kunt eenvoudig de periode instellen die je wilt weergeven in het payroll overzicht. Dit kan variëren van één dag tot meerdere weken of maanden. Selecteer de periode die relevant is voor jouw payrollcyclus, zodat je altijd een up-to-date overzicht hebt van de benodigde gegevens.

Exporteren van het payroll overzicht

Het payroll overzicht kan eenvoudig worden geëxporteerd naar verschillende bestandsformaten:

• Excel: Ideaal voor verdere berekeningen en aanpassingen.

• CSV: Handig voor integratie met andere systemen of software.

• PDF: Voor een snel en overzichtelijk rapport in een vast formaat.

Deze exportopties maken het mogelijk om de data direct te importeren in het payrollsysteem dat je gebruikt, zonder handmatige invoer.

Hoe exporteer je het payroll overzicht?

1. Ga naar het Payroll overzicht in Workodo.

2. Selecteer de periode die je wilt weergeven.

3. Klik op Exporteren en kies het gewenste bestandsformaat (Excel, CSV of PDF).

4. Het bestand wordt direct gedownload en is klaar voor gebruik.

Met deze functionaliteit zorg je ervoor dat alle payroll gegevens, inclusief plus-/min-uren en kosten, snel en nauwkeurig beschikbaar zijn voor verdere verwerking in jouw payroll systeem.